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Project sheet

Name

SEA LAB - Cozinhar o Mar

Total project amount

10 thousand €

Amount paid

9,08 thousand €

Non-refundable funding

10 thousand €

Loan funding

0 €

Start date

01.01.2021

Expected end date

30.06.2026

Dimension

Resilience

Component

Qualifications and Skills

Investment

CTEAM Youth Incentive

Operation code

03/C06-i04.02/2022.P1530

Summary

A Escola de Hotelaria e Turismo de Portimão pretende colocar o conhecimento científico ao serviço da comunidade, nos contextos alimentar e gastronómico, económico e social, com ênfase para a promoção da Economia do Mar, e da sustentabilidade.No sentido de reforçar a nossa missão de promover a formação teórica e prática de cidadãos e profissionais de hotelaria e turismo, de excelência, cuja qualidade do desempenho técnico enriquece a promoção da cultura nacional, da sustentabilidade e da inclusão, propomo-nos como Escola candidata a este programa de financimento à criação de Clubes de Ciência Viva.SEA LAB Cozinhar o Mar, vai criar receitas inovadoras, usando algumas técnicas da cozinha molecular, sob autoria e orientação de um dos nossos Chefes executivos, formador, elegendo como ingrediente central uma das espécies de pescado autóctone da nossa costa, e outros ingredientes endógenos da nossa região Portimão, Algarve, promovendo assim a economia circular e a sustentabilidade, contribuindo para reforçar a oferta turística gastronómica e para a qualidade da alimentação e bem-estar das gentes da nossa terra, com suporte no conhecimento científico de uma nutrição saudável e equilibrada, e levando técnicas laboratoriais de física e química à cozinha.O SEA LAB Cozinhar o Mar servirá a comunidade escolar interna e a comunidade externa, noutras escolas da área geográfica de abrangência e atuação da EHT Portimão, e população em geral, através das várias ações a concretizar, nos anos letivos 2022/23, 2023/24 e 2024/25 (ODS 4). Ações sob os temas Do Mar e do Pomar, Mar Espumado e Alga-Xpacho.O projeto tem como primeiro parceiro científico protocolado o ISMAT Portimão Instituto Manuel Teixeira Gomes com intervenção na área do Turismo, desenho, comunicação e promoção do produto turístico gastronómico (reforço inovador da oferta), e design e comunicação de marca.Estando outras parcerias em vias de serem também protocoladas:- Câmara Municipal de Portimão - Nutricionista do Centro Hospitalar do Barlavento Algarvio- Faculdade de Ciências e Tecnologias da Universidade do Algarve - Museu de Portimão - CCMAR Centre of Marine Sciences - A Docapesca Portos e Lotas, SA - Congelagos - João P. Correia da Flying Sharks biólogo marinho, professor, autor, empresário, e palestrante/orador motivacional - TEMPO Teatro Municipal de Portimão - Escola Básica e Secundária da Bemposta Todas as sinergias e mais valias geradas com os parceiros irão resultar no enriquecimento do conhecimento a entregar aos alunos envolvidos, da nossa EHT Portimão e dos públicos envolvidos.

Beneficiaries

Within the scope of the Recovery and Resilience Plan, two types of beneficiaries are responsible for carrying out the projects and using the funding provided. Due to their similar role, the reference to these two types of beneficiaries has been simplified and unified under the term "Beneficiary".
The two types are::
  • Direct Beneficiaries are those whose funding and projects to implement are part of the Recovery and Resilience Plan that has been negotiated and approved by the European Union;
  • Final Beneficiaries are those whose funding and projects to implement are approved following a selection process through Calls for Applications.

Call for applications

As part of the Call for Applications, submissions are requested to select the projects and final beneficiaries to whom funding will be awarded. Specific selection criteria are defined for each call, which must be reflected in the applications submitted and assessed.

The project is appraised on the basis of its compliance with the selection criteria laid down in the calls for applications, and a final score may be awarded, where applicable.

Final evaluation score

10,0
Important note

The components for calculating the assessment score can be found in the selection criteria document mentioned below.

Selection criteria

The funding selection criteria to which this project and its final beneficiary were subject and its score can be found in detail on the Recuperar Portugal platform.

Beneficiaries

Intermediate beneficiaries

Beneficiaries

Procurement

Beneficiaries representing public entities implement their project by signing one or more contracts with suppliers for goods or services through public procurement procedures.

To ensure and provide the utmost transparency in all these contracts, a list of the contracts that were signed under this project is available here, along with the information available on the Base.Gov platform. Please note that, according to the legislation in force at the time the contract was signed, some exceptions do not require the publication of the contracts signed on this platform, and, therefore, no information is available in such cases.

Geographic distribution

10 thousand €

Total amount of the project

Percentage of the amount already paid for implementing projects

, 90,8 %,

Where was the money spent

By county

1 county financed .

  • Portimão 10 thousand € ,
Source AD&C, EMRP
19.09.2024